A fehérneműkészítő blogja

Teli Kosár

Teli Kosár

Afi Chic melltartó nagyobb méretekben

2020. október 01. - Ágivarr

Ugye emlékeztek a Maya melltartóra, amit 10 lépésben varrtam meg a blogon? A tervezője, Ana tavasszal újabb melltartó szabásmintát alkotott, amit a csoportban már mutattam. Akkor 65-85 A-E méretekben készült el az Afi Chic névre keresztelt minta, hamarosan nagyobb méretekben is kapható lesz. 

afi_chic3.JPG

Én a szerencsés tesztelők közt lehettem.

94707998_1930186527113707_7791620349153509376_n.jpg

Az Afi Chic PDF-mintaként tölthető le, a szabásminta jól értelmezhető és nagyon pontos jelölésekkel van ellátva, könnyen és gyorsan összeállítható. Mint a fehérnemű-szabásminták általában, tartalmazza a szükséges szélességű varrásráhagyásokat, de a varrásvonalak is látszanak a mintán. Megvarrva teljes keretes, kerek mellformájú és viszonylag magas, lefelé íves hátú, kényelmes melltartót kapunk.

Ezeket az anyagokat használtam:

  • kosár: vastagabb duoplex egy rétegben (rugalmatlan, a megfelelő tartás céljából)
  • keret:
    • elülső rész: ugyanaz a duoplex egy rétegben, mint a kosaraknál
    • háta: erős powernet egy rétegben
  • 18 mm széles vállpántgumi
  • 12 mm széles felsőgumi
  • pikós gumi a nyakkivágásban
  • háromsoros hátkapocs
  • "regular", általános merevítődrót 95E méretre
  • behúzópánt
  • masni

img_20200610_105202.jpg

A keret és a kosarak is pontos méretűek voltak, a hátpánt magasságán 3-3 mm-t rövidítettem, hogy a hátkapocsba pontosan illeszkedjen.

img_20200610_135248.jpg

A melltartó kényelmes, határozottan kerekíti a melleket. A vállpántokat viszonylag rövidre kellett állítanom, mégsem kerültek olyan magasságba, hogy zavaró lenne a hónaljrész. Következő alkalommal is legfeljebb 3 mm-rel szabnám alacsonyabbra a hónaljnál emiatt.

img_20200610_135209.jpg

Ha legközelebb készítem az Afi Chic-et, varrok bele erősítő panelt. Nagyobb kosárméretnél jótékony hatású az oldalsó, rugalmatlan bélelőből szabott támaszték, ezt bolti melltartókban is lehet látni. Korábban itt írtam róla. 

Amint megjelenik az Afi Chic minta, megírom a blogon és a csoportban is.

A blogra kihelyezett szövegek, munkák és az azokat ábrázoló fotók saját munkáim, az azokkal kapcsolatos szerzői jogok engem illetnek. Idegen anyagok felhasználása esetén a forrást feltüntetem. A szövegek, fotók kimásolásához, felhasználásához nem járulok hozzá, azokat kizárólag otthoni felhasználásra készítettem.

A Maya és Afi Chic melltartó kapcsán rendelkezem a tervező jóváhagyásával a honlapján közzétett útmutatók, képek alapján a saját leírásaim közzétételét illetően. A Maya és Afi Chic melltartóval kapcsolatos cikkeim emellett minden esetben a saját tapasztalataim leírása.

A bejegyzés trackback címe:

https://teli-kosar.blog.hu/api/trackback/id/tr5616217786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása