A fehérneműkészítő blogja

Teli Kosár

Teli Kosár

Varrj velem melltartót! 0.

Néhány szó a Maya melltartóról

2018. szeptember 30. - Ágivarr

A merevítődrótos melltartó-szabásminták közül a Maya az egyetlen ingyenesen letölthető minta.


maya_1.JPGForrás: afiatelier.com

Tervezője, Ana két dolog miatt döntött úgy, hogy ellenszolgáltatás nélkül teszi elérhetővé a szabásmintát:

  • Romániában - csakúgy, mint Magyarországon - mindenfélét varrnak maguknak a (főleg) nők, csak fehérneműt nem, Ana viszont azt szerette volna, hogy megtanuljanak bugyit, melltartót is varrni. Ha valaki kezdőként megvesz egy bármilyen melltartó-szabásmintát, elsőre a legkisebb valószínűséggel lesz elégedett az eredménnyel, hiszen a minták, ahogyan a bolti melltartók is, standardizáltak, mi nők pedig nem vagyunk azok (lásd az erről szóló cikkemet). Az első próbadarabot egy második, harmadik, sokadik is követheti, mire azt mondhatod: tökéleteset sikerült varrni! Ha jó sok pénzt elköltesz egy mintára - nincs igazán olcsó melltartó-szabásminta (a braletteket ne vegyük ide), és nem sikerül elsőre a melltartó, pénzkidobásnak érezheted és feladod az egészet. Ha viszont ingyenes (és jó) mintával próbálkozhatsz, amikhez még esetleg részletes leírások is rendelkezésre állnak, bármilyen maradék anyagon megtanulhatod az alapvető varrási technikákat, kikísérletezheted a számodra tökéletes változtatásokat és nagyobb önbizalommal vághatsz bele drágább anyagokba.
  • A másik ok, hogy Ana az ingyenesség mellett döntött az, hogy azt gondolta, egy ismeretlen tervező, blogger szabásmintáját senki nem venné meg, mert ő sem szívesen venne semmit ismeretlen forrásból. Szerette volna, ha az ő melltartó-szabásmintáját sok-sok nő kipróbálja, leteszteli és elmondja róla a véleményét másoknak.

A Maya melltartónak sikere lett, Románián kívül is rengeteg nő megvarrta, a nemzetközi fehérneműs csoportokban naponta posztolnak képeket egy-egy új Mayáról, rengeteg a kérdés, válasz, észrevétel az elkészítésével kapcsolatban. Szerte a világban vannak önkéntes tesztelői, akik folyamatos visszajelzést adnak, és eszerint a Maya jó. Azzal, hogy ingyenesen elérhető a szabásmintája mindenki számára, a melltartó-minták között a legtöbbet kipróbált, legtöbbet emlegetett mintává tudta tenni, ami így versenyre kelhetett a legnagyobb tervezők mintáival.

Ezt az ingyenes Mayát fogom most megvarrni a blogon. Tarts velem!

A cikksorozatban bemutatott melltartóhoz

minden kelléket megtalálsz

a Facebook csoportban!

A sorozat további cikkei:

Varrj velem melltartót 1. - Méretvétel a Mayához

Mielőtt belevágnál...

Varrj velem melltartót 2. - A szabásminta nyomtatása és kivágása

Varrj velem melltartót 3. - Az egyes részek kiszabása

Varrj velem melltartót 4. - Szivacs nélküli kosár varrása

Varrj velem melltartót 5. - Szivacskosár

Varrj velem melltartót 6. - Varrjuk a kosarakat a keretbe

Varrj velem melltartót 7. - A behúzópánt bevarrása - 1.

Varrj velem melltartót 8. - Az alsó- és felsőgumik felvarrása

Varrj velem melltartrót 9. - A behúzópánt levarrása, merevítők

A blogra kihelyezett szövegek, munkák és az azokat ábrázoló fotók saját munkáim, az azokkal kapcsolatos szerzői jogok engem illetnek. Idegen anyagok felhasználása esetén a forrást feltüntetem. A szövegek, fotók kimásolásához, felhasználásához nem járulok hozzá, azokat kizárólag otthoni felhasználásra készítettem.

A Maya melltartó kapcsán rendelkezem a tervező jóváhagyásával a honlapján közzétett útmutatók, képek alapján a saját leírásaim közzétételét illetően. A Maya melltartóval kapcsolatos cikkeim emellett minden esetben a saját tapasztalataim leírása.

A bejegyzés trackback címe:

https://teli-kosar.blog.hu/api/trackback/id/tr3014271899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása