A fehérneműkészítő blogja

Teli Kosár

Teli Kosár

Áprilisban sportruházatot

2018. május 11. - Ágivarr

Amit az áprilisi fordulóban varrtam, az nem kimondottan fehérnemű, de a teljesség kedvéért megosztom. Sportruházatot kellett készíteni, lehetett sportmelltartó, top, leggings, bármi, amire ez ráhúzható. Konkrét szabásminták alapján, vagy azok módosításával lehetett dolgozni, pedig azt terveztem, hogy saját szerkesztésű, merevítődrót mentes sportmelltartóval indulok. Így maradtam az egyszerű leggingsnél, hogy a többi varrnivalómmal is tudjak haladni. A sportmelltartó pedig továbbra is folyamatban van, előbb-utóbb elkészül.

bms_challenge_april.jpg

Annyiban mégis köze van a leggingsnek a fehérneműkhöz, hogy az alapja az ún. boyshort (kb. = kisnadrág :) ) szabású bugyi, mint például a Rosie. Nagyon hasonlít a szabásmintája a csipkebugyiéhoz, azzal a különbséggel, hogy míg annál egy egyenes textilcsíkhoz igazítjuk a leegyszerűsített mintát, itt a test domborulatait jobban leképező szabásmintát kell szerkeszteni. A nadrág hossza, a térd- és bokakerület figyelembevételével tökéletesen testhez simuló leggings készíthető rugalmas anyagból.

Az ennyire testhezálló ruhák szabásakor figyelembe kell venni az anyag rugalmasságát, és annak mértékét bele kell kalkulálni a szabásmintába, azaz minél nyúlósabb az anyag, annál kisebbre kell szabni széltében. Erről részletesen fogok majd írni.

Az én nadrágom élénk narancssárga és bíborlila részekből áll, csak hogy ne legyen mégsem annyira egyszerű...

Acive wear leggings 1

Acive wear leggings 2

Acive wear leggings 3

A leggingst ellentétes színkombinációban is elkészítem, így szinte nincs maradék, és a szabása is így volt a lehető legegyszerűbb.

A többi nevező munkáját itt nézheted meg.

A kihívás további hónapjaiban készített munkáimat itt nézheted meg: Január, Február, Március, Május, Június, Július, Augusztus, Szeptember, Október, November, December.

A blogra kihelyezett szövegek, munkák és az azokat ábrázoló fotók saját munkáim, az azokkal kapcsolatos szerzői jogok engem illetnek. Idegen anyagok felhasználása esetén a forrást feltüntetem. A szövegek, fotók kimásolásához, felhasználásához nem járulok hozzá, azokat kizárólag otthoni felhasználásra készítettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://teli-kosar.blog.hu/api/trackback/id/tr8214054724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása